Simpson & Brown Architects with Addyman Archaeology

Menu
Lindisfarne Ticket Hut

Lindisfarne Ticket Hut

Lindisfarne Ticket Hut

Lindisfarne Ticket Hut

Lindisfarne Ticket Hut

Lindisfarne Ticket Hut

Lindisfarne Ticket Hut

Lindisfarne Ticket Hut

Lindisfarne Ticket Hut

Lindisfarne Ticket Hut

In order to manage and control the ever-increasing number of visitors to Lindisfarne Castle the National Trust commissioned Simpson & Brown to design a purpose-built and accessible ticket hut and reception building. It is positioned at the base of the external ramp, on a very sensitive and exposed site adjacent to the much-photographed and recognisable storage sheds built from three ‘sawn-off’ and upturned boat hulls.

The design deliberately eschews the opportunity to build a fourth upturned hull. It does, however, attempt to respond to its unique setting between the tall, harsh, angular stone revetments of the Castle and the low, softly curved profiles of the sheds. The result is a wedge-shaped building with a sculptural black ‘crinkly tin’ roof which dips towards the rear as the plan form widens. The building is framed in timber and clad with untreated oak boards. The large outer door swivels on a central pivot. When closed it provides security and shelter to the exposed lobby area; when open it engages with the distinctive riven oak fencing, inviting visitors into the hut on one side as they approach, and directing them towards the Castle on the other side once they have purchased their tickets. 

 

Project name: Lindisfarne Ticket Hut
Download Project sheet → View Map →